Vår veganska konditori har åtagit sig att erbjuda kakor och bakverk utan ägg och utan spår av ägg.

Oavsett om du är vegetarian eller äggallergisk, kommer våra kakor perfekt att tillgodose dina behov eftersom smaken förbättras till och med från att det inte finns några ägg.

Ägg är inte nödvändigtvis en dålig mat för hälsan som mjölk eller gluten kan vara, men vissa personer med allergier har inget annat val än att undvika dess konsumtion och människor som följer en strikt vegansk kost för sin hälsa och för miljön har också giltiga skäl att undvika dess förbrukning.

Det är ofta nödvändigt att ange att en hälsosam vegansk kost, det vill säga genom att ersätta animaliska livsmedel med grönsaker, frukt, bönor och fullkorn, fortfarande är en av de mest fördelaktiga dieterna för hälsan.

Den vegetariska och veganska kosten kan också ta en dålig form om animaliska livsmedel ersätts med höga glykemiska feta livsmedel som vitt bröd, hydrerade industrioljor och till och med för mycket vegetabiliska oljor.

Det är därför klokt att skilja mellan en hälsosam vegetarisk kost och en vegansk "skräpmat" -diet.

Vegankosten är också ett av de mest effektiva sätten att minska allas negativa effekter på miljön.

Dessa skadliga effekter är inte direkt uppenbara, till exempel konsumtion av animaliska produkter stöder livsmedelsindustrin som är en av de viktigaste föroreningarna på planeten.

En minskad konsumtion av kött och mejeriprodukter kan vara en gest för miljön trots att ägg inte nödvändigtvis är ett livsmedel som är direkt dåligt för hälsan.