Topp 10 av de bästa La Romainville -kakorna!

La Romainville är ett konditori online baserat i Paris -regionen som levererar läckra traditionella kakor hem till dig. Några av deras modeller levereras till dig frysta i färska paket med chronofresh, Chronoposts nya matleveransservice, eller i rumstemperatur redo att smaka.

Bland deras mest populära modeller hittar vi "bingo" -modellen med en gyllene sockerkula eller den traditionella jordgubben och hallon fylld med krämig och gourmetkräm. För företagsfester föredrar vissa ett päronträd eller en favorit kokosnötmockakaka.

Vi testade vår kollegas service och är mycket nöjda med det trots att han inte erbjuder ett veganskt, ekologiskt och glutenfritt alternativ.

Låt mig presentera mig själv först, Anaïs redaktör för bloggen Biogato.fr, nu ska jag presentera för dig de tio bästa Romainville-kakorna i Île-de-France som jag har kunnat prova.

1- den tidlösa jordgubbsväxten.

Min favorit och den som kommer överst är definitivt den jordade jordgubbsväxten.

Det är helt enkelt utsökt och fyllt med kraftig grädde och bitar av färska jordgubbar.

La Romainville kunde inte leverera den här till mig, så jag gick för att hämta den i en av deras fysiska konditorier i Gennevilliers. Jag beställde det på deras webbplats, det var klart nästa dag på Romainville i Gennevilliers.

2- Det intensiva hallonträdet.

Hallon som erbjuds av Romainville kommer tvåa. Jag frestades att sätta den i första position, men den tjocka grädden som den är fylld med kan inte motverka salthalten i hallonen. Detta är möjligt i jordgubbsplantan, eftersom jordgubbar är mindre sura än hallon.

Med det sagt, tveka inte att prova hallon som också är utsökt. Jag vill också nämna att konditorierna i Romainville förmodligen har justerat smaken på hallonsvampkakan jämfört med jordgubbens smak eftersom den verkar sötare för mig. Kanske gjorde de detta för att hantera surhetsproblemet.

Kanske är det bara i mitt huvud!

3- päronträdet

När vi tänker på de godaste kakorna, tänker vi inte nödvändigtvis på päronträdet, men det är ett misstag. Den jag fick från Romainville de Herblay gladde mig verkligen. Till skillnad från andra kakor är den mindre söt med en mer subtil smak. Päron införlivas i grädden i mycket små bitar till skillnad från jordgubbar från jordgubbsväxten, eftersom päronbitarna är mer fasta och krispiga så måste skäras i mindre kuber. Vi kan se att konditorerna har tänkt på strukturen i munnen när de förbereder receptet.

4- chokladopera

Chokladoperan och den fjärde på vår lista. Den som erbjuds av Romainville de Rillieux är helt enkelt att dö för! De många chokladlagren växlar mellan mörk choklad, vit choklad och tunna lager crunchy cookie och skapar en underbar halvkrispig känsla för varje tugga.

Jag bad Romainville kundtjänst att lägga till ett personligt meddelande om vit choklad i själva tårtan och effekten var perfekt.

Så ett stort tack till Romainville de Rillieux!

5- Bingotårtan

Denna modell levererades till oss frysta i färska förpackningar, men detta påverkade inte smaken.

Det är en utsökt chokladkaka som påminner om en choklad- och kaffedessert med mindre lager och toppad med gyllene sockerkulor som ger den sitt namn.

Det är rektangel och det är Romainville de Morangis som vi är skyldiga denna magnifika skapelse.

För smak, som sagt, är det inte en fondant eller krämig kaka, det är mer en lagerkaka som en mille-feuille, men all choklad.

6- den perfekta mockan

Den här lever upp till sitt namn eftersom den var perfekt för vårt företagsmöte!

Du kan känna kokosnöten i ingredienserna och skiktet med kaffekräm gjorde det till ett perfekt val att följa med en god latte eller espresso.

Vi kunde beställa den här online på Romainville.com och det var Romainville de Nanterre som levererade den till oss.

7- Citronmarängpaj

För fans, som jag, av en god citronmarängpaj, bör du gå till "la Romainville" i Saint-Michel.

Den jag gick för att hämta var en riktig glädje.

Till skillnad från vissa citronmarängpajer som inte kan mäta mängden socker i marängen för att kompensera för citronens syra, uppnår Romainville denna bakverk till perfektion.

Jag hatar pajer där marängen är för mjuk eller ännu värre, rinnande.

Det i Romainville stelnar exakt som det ska, så det motstår inte bettet utan behåller en trevlig konsistens i munnen.

Jag uppskattade också den extra ansträngningen av konditorfacklan på grädden för att ge den ett gyllene utseende.

8- karamellkakan

Det var på Romainville de Chelles som jag först upptäckte denna karamellkaka. Du kan föreställa dig, jag kunde inte låta bli.

Omdöme: Det är utmärkt, så gott som du kan förvänta dig av en karamell och saltad smörkaka.

Jag har inte mycket att tillägga på den här förutom att om du har möjlighet att prova det, gå till Chelles för att upptäcka det i fönstren i Romainville.

9- Schwarzwald

Schwarzwald är traditionellt tillagad med körsbär, men den jag presenterar för dig idag förbereddes för mig av Romainville de Servon med hallon.

Mjölkgrädde passar perfekt till mörk choklad och chokladspån. Jag blev positivt överraskad av denna ursprungliga Schwarzwald med hallon.

10- karamellbakelser

Jag fuskar lite, det är inte precis en tårta, utan snarare karamellbakverk, men jag ville absolut nämna dem, för efter mitt besök i Romainville i Clichy-sous-Bois kan jag inte låta bli!

Jag har smakat flera kola bakverk på Romainville i Clichy-sous-Bois, deras choklad och karamell éclairs samt deras karamellrulle är riktiga läckerheter.