Du kanske inte vet det, men gluten, som är proteinet som finns i vete och vissa andra korn, kan orsaka tarmbesvär och till och med på sikt orsaka något som kallas syndrom. Läckande mage och irritabelt tarmsyndrom.

De skadliga effekterna av gluten manifesteras inte bara hos personer med celiaki, gluten förblir skadligt hos de flesta eftersom det orsakar störningar i floran, det vill säga fördelaktiga bakterier som lever i magen och hjälper oss att smälta mat och gradvis orsaka magläckage.

I de allvarligaste fallen resulterar denna permeabilitet i mikropartiklar i magen som lyckas korsa magsväggen för att förorena kli och resten av kroppen.

Du behöver inte nödvändigtvis ha celiaki för att känna fördelarna med en glutenfri kost, eftersom vissa människor väljer att stoppa glutenintaget i 2 veckor för att testa sig själva. Och avgöra om hon har en ökad glutenkänslighet.

Resultaten av dessa tester är ofta häpnadsväckande eftersom vissa människor rapporterar en ökning av energi och särskilt en minskning av det de kallar slöhet efter måltid som de har känt hela livet och som han nu tillskriver effekterna. i vitt bröd snarare än uppblåsthet på grund av överdriven matkonsumtion.

Så du kanske undrar varför traditionella tillverkare och bagerier fortsätter att använda mjöl som innehåller gluten om det också är skadligt för vissa människor. Svaret är enkelt, detta protein gör att brödet får sin elastiska konsistens, det låter brödet jäsa, det vill säga för att ge det en rundad form utan att det är för lätt inuti..

Om du någonsin har smakat glutenfria bröd ser du att de inte har samma konsistens i munnen.

Detta är en av de främsta anledningarna till att du knappast hittar ett konditori som vårt som erbjuder glutenfria kakor och bakverk.

Vi har dock lyckats skapa glutenfria recept med en konsistens i munnen och en smak som är lika utsökt som traditionella bakverk och kakor.

Vår hemlighet: vi ersätter traditionella vetemjöl med en blandning av ekologiskt rismjöl, ekologisk havre, ekologisk majs och ekologiska kikärter som, tillsammans med en mycket liten dos majsstärkelse, tillåter oss att få samma konsistens i munnen som traditionella mjöl utan de skadliga effekterna på din mage.

Det är genom många experiment som vi har upptäckt att det verkligen är möjligt att göra glutenfria croissanter, glutenfria russinbröd och till och med glutenfria munkar som är lika läckra som traditionella bakverk.

Vi inbjuder dig att prova en av våra produkter, vi levererar på mindre än 48 timmar i hela Frankrike och du kan testa dig själv om du, precis som många andra, är känslig för gluten och om stoppet eller minskningen av ditt glutenintag låter dig sluta känna det slöhet efter måltid.